بایگانی
- شهریور ۱۳۹۶ (۱)
- اسفند ۱۳۹۵ (۲)
- بهمن ۱۳۹۵ (۶)
- دی ۱۳۹۵ (۱۳)
- آذر ۱۳۹۵ (۱۰۳)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۵۴)
- مهر ۱۳۹۵ (۴)
خلاصه آمار
پيوندها
برای مراقبت بعد از ارتودنسی چه باید کرد؟
بهداشت دهان و دندان اطلاعات عمومی
تمیز کردن دندانهای دارای دستگاه ارتودنسی ثابت مشکل تر از تمیز کردن دندانهای بدون دستگاه میباشد. ولی با رعایت بهداشت مناسب میتوان از ایجاد مشکلات دندانی مانند پوسیدگی و مشکلات لثه جلوگیری نمود.
ابتدا مسواک را با زاویه بگیرید بگونه ای که مسواک بین لثه و دندان قرار گیرد. سپس با حرکت چرخشی از سمت لثه به سمت تاج دندان، مسواک را حرکت دهید تا سطح بیرونی دندان تمیز شود. (برای دندانهای بالا حرکت مسواک باید همیشه از بالا به پایین و برای دندانهای پایین از پایین به بالا باشد)
در صورتی که این روش به تنهایی جهت تمیز کردن دندانها، کارآیی لازم را نداشته باشد، استفاده از روش زاویه 45 درجه میتواند کمک کننده باشد.در این روش، قرار گرفتن موهای مسواک با زاویه 45 درجه نسبت به سطح دندان، حد فاصل براکت و لثه را از مواد غذایی پاک میکند. تغییر جهت زاویه 45 درجه به سمت براکت، حد فاصل براکت و دندان را نیز تمیز می کند.
استفاده از مسواک مخصوص ارتودنسی ضروری است
برای تمیز کردن سطوح بالایی دندانها از سطح اصلی مسواک استفاده کنید و سپس دهان خود را با آب شستشو دهید. برای تمیز کردن سطح پشتی دندانها از نوک مسواک استفاده نمایید.
با توجه به وجود دستگاههای ارتودنسی در دهان، استفاده از نخ دندان مشکلتر میباشد. ارتودنتیست به شما آموزش می دهد که چگونه با نخ دندان مخصوص، بین دندانها را تمیز کنید. نخ دندان مخصوص، عبور دادن نخ از زیر سیم های ارتودنسی را تسهیل می نماید.
استفاده از دهان شویه ها به همراه مسواک و نخ دندان، باعث تقویت اثر مسواک و نخ دندان و کاهش میکروب ها در محیط دهان می گردد. مطالعه بر روی آن نشان داد که دهان شویه قادر است تعداد میکروبها در اطراف دستگاههای ارتودنسی را کاهش دهد و سبب کاهش پوسیدگی و بیماری لثه در بیماران ارتودنسی شود.
در فردی که دستگاه ارتودنسی دارد نقاط مهم جهت تمیز کردن عبارتند از: سطوح مختلف دندان، منطقه بین دستگاهها و لثه، منطقه زیر سیمها و اطراف براکتها..
چگونگی مراقبت از دستگاه ارتودنسی: با انجام درمان ارتودنسی، وضعیت زندگی شما تغییر چندانی نخواهد کرد ولی باید مسایلی را رعایت کرد تا در نهایت دندانهای ردیف و سالم داشته باشید.
اگر دستگاه متحرک ارتودنسی دارید در ساعاتی که از آن استفاده نمی کنید حتماً آنرا در جعبه مخصوص خود که حاوی آب باشد قرار دهید. هیچ گاه دستگاه متحرک خود را داخل دستمال کاغذی قرار ندهید چون ممکن است آسیب ببیند.
غذاهای سخت مانند چیپس، آجیل، بلال، ذرت بو داده، ته دیگ و....می توانند موجب آسیب به دستگاههای ارتودنسی شوند. برای خوردن بعضی از غذاهای سفت مانند سیب یا هویج می توان آنها را به قطعات کوچکتر تقسیم کرد وجود مواد غذایی شیرین در مجاورت براکتها و سیمها و تمیز نکردن آنها میتواند شانس ایجاد پوسیدگی دندانها را افزایش دهد.
در هنگام ورزشهایی که احتمال ضربه وجود دارد از محافظ های مخصوص دهان باید استفاده شود.برای کودکان در حال ورزش، باید از محافظ مخصوص دهان استفاده کرد.
اگر دستگاه ارتودنسی شکست و یا از جای خود خارج شد سریعاً به ارتودنتیست مراجعه کنید . اگر قطعه ای از سیم دستگاه، از جای خود خارج شد و لب و دهان شما را آزار داد با فشار بسیار آرام دست، سیم را به جای خود باز گردانید. اگر این کار عملی نبود قطعه ای موم نرم بر روی این قسمت تیز قرار دهید که تا زمان مراجعه، لب و دهان شما آسیب نبیند.
طبقه بندی موضوعی
- ترمیمی و زیبایی (۸۶)
- 3M (۲۱)
- اندو (۱۳)
- ایمپلنت (۵)
- پروتز (۳۱)
- ضدعفونی (۴)
- عمومی (۱)
- لابراتواری (۱)
- ابزار (۱)
- ارتودنسی (۲)
- جراحی (۱)
- تجهیزات (۵)
- بهداشت دهان و دندان (۶۷)
- Tepe (۲۹)
- سایر محصولات (۱۴)
- اطلاعات عمومی (۳۰)
- آموزش (۱۱۴)
- فیلم آموزشی (۱۰۰)
- مقاله علمی (۶)
- انیمیشن (۲)
- F.U.N (۱۸)
آخرين مطالب
-
توجه
سه شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ -
خرید مواد و تجهیزات دندانپزشکی
پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۵ -
فوتوکلیپ زیبای دندانپزشکی اطفال
پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۵ -
زمان اولین مراجعه به دندانپزشک
جمعه ۱۵ بهمن ۱۳۹۵ -
بهترین سن برای انجام ارتودنسی
سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ -
تخفیف ویژه محصولات اِندو Endo
دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ -
ژنژیویت Gingivitis
يكشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ -
دیسک های پرداخت کامپوزیت Meisinger
شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۵ -
مرد را دردی اگر باشد خوش است :))
جمعه ۱ بهمن ۱۳۹۵ -
تخفیف ویژه گوتاکاتر
دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵
پربازديدها
-
۳۱۴۰ -
۲۱۱۰ -
۱۸۹۴ -
۱۶۵۴ -
۱۵۰۰ -
۱۵۲۹ -
۱۳۰۷ -
۱۱۲۰ -
۱۰۰۸ -
۴۸۳۷
نظرات (۱)
قباد طاهری
پاسخ: